Despre IMPERIAL ELECTRIC S.A.

Despre IMPERIAL ELECTRIC S.A.

    S.C. IMPERIAL ELECTRIC S.A. a fost infiintata in anul 1991, functionand ca persoana juridica romana, sub forma de societate pe actiuni, cu capital integral privat.

    Principalul domeniu de activitate al firmei il constituie proiectarea, realizarea si punerea in functiune a unor sisteme complexe de monitorizare si control, cu aplicatii in domeniul automatizarilor industriale.

    IMPERIAL ELECTRIC S.A., in calitate de distribuitor sau reseller autorizat, pe piata romaneasca, furnizeaza sisteme de achizitie si control de date (locale sau distribuite), sisteme de comunicatii industriale, statii de lucru si calculatoare industriale (stationare sau portabile), care includ subansamble de la firmele:

ORing, PLANET - switchuri, routere, servere seriale, gateway, placi seriale multiport, convertoare media, calculatoare industriale, comunicatie wireless (WiFi si celular)
AXIOMTEK si AAEON - calculatoare, componente si accesorii pentru domeniile industrial si medical, statii de lucru si sisteme de achizitii de date
ICP DAS - sisteme de achizitii de date locale si distribuite

    In vederea dezvoltarii eficiente a sistemelor SCADA, IMPERIAL ELECTRIC S.A. utilizeaza pachete software elaborate special de General Electric - Intelligent Platforms
     Software-urile pentru automatizari, Proficy iFIX si CIMPLICITY ofera capacitatea de a achizitiona / procesa / interpreta si vizualiza date din intreaga intreprindere in timp real, asigurand astfel cea mai buna solutie de tip HMI/SCADA utilizata si dovedita in aproape fiecare industrie si aplicatie posibila. 
    Software-urile pentru managementul operatiunilor, Proficy Historian, Workflow si Real Time Information Portal etc., rezolva problemele create de lipsa de comunicare dintre sectiile de productie si management, combinand capabilitatile dovedite ale Workflow (flux de lucru), Manufacturing Execution Systems (sisteme de executie industriale), EMI si Quality & Compliance (calitate si conformitate) - beneficiind de o arhitectura orientata pe servicii (Services Oriented Arhitecture).

   Pentru dezvoltarea instrumentatiei virtuale si a sistemelor de achizitie de date, IMPERIAL ELECTRIC S.A. utilizeaza mediul de programare grafica LabVIEW, care reprezinta pachetul software cel mai utilizat pe plan mondial, ce imbina puterea celor mai noi tehnologii software cu simplitatea programarii grafice, oferind posibilitatea de a pune la punct, cu usurinta si rapiditate, solutiile pentru aplicatiile dorite de achizitie si prelucrare de date, testare si control sau pentru aplicatiile de laborator.